7f. Εξέλιξη ενός αργού καρκίνου / Εvolution of a slow cancer / Evolution d’un cancer lent

Η εξέλιξη ενός αργού καρκίνου

Η περιπέτεια με τον καρκίνο της Αλίν περιέχει, όπως διαπίστωσα στην πράξη, και ένα «ψυχολογικό» ενδιαφέρον, όσον αφορά τού γιατρούς που ασχολήθηκαν.
Από το 2008 έως το 2022, περάσαμε από κάποια σημαντικά ιατρικά στάδια.
Όπου κάθε στάδιο (και ο κάθε χειρουργός) διορθώνει κάτι, ενώ κάποιες φορές τού διαφεύγει ή –χειρότερα– βλάπτει ένα άλλο, ελάσσον θέμα, που θ’ αποδειχτεί -τελικά- πως ήταν σημαντικό. Αυτή, τουλάχιστον, ήταν η δική μου εμπειρία: πως τα πράγματα μπορούσαν να είχαν πάρει μια λιγότερο δυσάρεστη τροπή.

Αυτή η ενότητα περιέχει τα εξής κεφάλαια:

7f01. Σύντομη απάντηση σε ερώτηση φίλου
7f03. Ευμεγέθες μηνιγγίωμα και η καινοτομία
7f04. Το μπάλωμα προκαλεί βλάβες στο δέρμα
7f05. Προσπάθειες να θεραπευτεί η μεγάλη βλάβη
7f06. Η καλή πρόθεση ενός στοιχήματος
7f07. Τρεις ρεαλιστές γιατροί
7f08. Μα τι συμβαίνει;
7f09. Επιστροφή και τέρμα

Αξίζει, πριν μπεις στα παραπάνω κεφάλαια, να διαβάσεις πώς τα σχολιάζει ένας γιατρός στη δική του ιστοσελίδα, που αφορά το θέμα «πως σκέφτονται οι γιατροί» (8 Ιουλίου 2022):
https://storyteller-doctor.blogspot.com/2022/07/blog-post_8.html
Ανάμεσα σε άλλα, γράφει:
<< Ο Πέτρος Χαριτάτος είναι ένας διαδικτυακός φίλος τον οποίο σέβομαι γιατί έχει μυαλό και τόλμη. (…) Περιγράφει με ανατομική ακρίβεια και ψυχραιμία μια ιατρική περιπέτεια από την πλευρά του αρρώστου και του συντρόφου του. Είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό να γίνεται όχι μόνο με κείμενο αλλά και με εικόνες και να δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο. 
Δεν το θεωρώ καθόλου κακό και καθόλου σκληρό.
(…) Γιατί η ασθένεια δεν είναι ένα πράγμα. Υπάρχουν  πολλές διαφορετικές αρρώστιες που προκαλούν πολλές διαφορετικές περιπέτειες και πολλές διαφορετικές εμπειρίες.
Και αυτές τις εμπειρίες, καλό είναι να τις κατανοήσουμε. >>

Πάτησε εδώ για την επόμενη ενότητα: 7g. Κείμενα της Αλίν και αλληλογραφία / Aline’s writings and correspondence / Écrits et correspondance d’ Aline